PÄIVI 20-VUOTTA ASIAKKAANANI

PÄIVI MP PILATES ASIAKKAANANI 20-VUOTTA !

MIKÄ SAI SINUT ALOITTAMAAN ?

Olin harrastanut monia erilaisia liikuntamuotoja vuosien varrella ja niin hyviä kuin ne olivatkin, seurauksena oli kiputiloja, esim. vatsatanssissa kipeytyi alaselkä. Uteliaisuudesta menin Sirpan Method Putkisto tunneille 20 v. sitten.
Olin monta kertaa alkuvaiheessa lopettamassa tunnit, mutta kun kehossani alkoi tapahtua positiivisia muutoksia, niin päätin jatkaa.

MITÄ MUUTOKSIA OLET HUOMANNUT KEHOSSASI?

Ensimmäisenä huomasin lapojen välin rentoutuvan ja sitä kautta päänsäryn helpottuminen, toinen huomio oli polven kiputilan helpotus ja polven virheasennon korjaantuminen. Nämä muutokset tapahtuivat melko nopeasti.
Vuosien varrella on tullut uusia kiputiloja kehon virheasennoista johtuen, esim. välilevyjen pullistumat, ahtaat olkapäät. Kaikki nämä ovat korjaantuneet MP Pilateksen, Method Putkiston ja Laitepilateksen ansiosta eli ehdotettuja leikkauksia ei ole tarvittu, ainoastaan sitkeää ja säännöllistä työtä.
Eräänä päivänä kiinnitin huomiota siihen, että jalat ovat tasapainossa ja talvisin pysyn paremmin pystyssä liukkailla keleillä.
Selkä on vahvistunut todella paljon, kuten myös käsi- ja jalkavoimat.
Eniten olen iloinen kokonaisvaltaisesta kehon ja mielen hyvinvoinnista, parantuneesta ryhdistä.

ONKO TUNTIMME MUUTTUNEET VUOSIEN VARRELLA ?

Kyllä ovat. Tietysti ohjaajien jatkuva kouluttautuminen tuo lisää uusia juttuja ja opetus on mennyt syvällisempään ja yksityiskohtaisempaan suuntaan. Vielä 20 vuoden jälkeenkin kehosta löytyy uusia, ”laiskoja” kohtia, mikä tietysti lisää motivaatiota.

MIKÄ SAA SINUT PYSYMÄÄN SAMAN LAJIN PARISSA ?

Edellä mainitut parannukset kehossa saa jatkamaan, motivaatio on suuri; se, että ikävuosia tulee lisää, mutta kehonhallinta paranee koko ajan eli en tunne itseäni vanhaksi.

Tunneille on pakko päästä, säännöllisyys on tärkeää. Hyvät ammattitaitoiset ohjaajat, mukavat ryhmät. Hyvä fysiikka auttaa myös psyykeä. Näin monta vuotta lajia harrastaneena voin sanoa, että tunneilla unohtuvat kaikki muut murheet ja keskittyminen on parantunut.

OLETKO SAANUT APUA MUUHUN LIIKUNTAAN, ELÄMÄÄN ?

MP on  auttanut myös muihin lajeihin, esim. metodia” kehonhallinta” tulee käytettyä kävelyssä ja uinnissa ja välillä trampoliinilla:).

MITÄ HALUAT SANOA NIILLE, JOTKA EIVÄT VIELÄ OLE KOKEILLEET METHOD PUTKISTOA TAI MP PILATESTA ?

Olen puhunut lajin puolesta ja siitä, miten huonossa kunnossa olisinkaan, ellen olisi aloittanut lajia 20 v. sitten. Rohkeasti mukaan, ryhmät ovat mukavia ja kannustavia. En ole itsekään liikunnallisesti lahjakas, mutta sitkeys on palkittu. Tunneille voi tulla omana itsenään, kaikki keskittyvät vain omiin tekemisiinsä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, ohjaajat ohjaavat yksilöllisesti ja myös krempat otetaan huomioon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.