RYHDIKÄS LIIKUNTA ANTAA ENERGIAA

RYHDIKÄS LIIKUNTA  ANTAA ENERGIAA!

Edellisessä blogissani käsittelin ryhtiä, mikä ei ole staattinen tila. Voimmekin kysyä kestääkö ryhtisi liikkeessä?  Vahvistaako liike ryhtiäsi?

Teen sen selkäytimestä

Ne liikuntamuodot, jotka ovat ”menneet selkäytimeen” kuten kävely ja  juoksu , ovat kaikkein mielenkiintoisimpia tarkasteltavia, koska niissä usein asentomme ”vuotaa”.

Meille on muodostunut omat tavat liikuttaa kehoamme.  Jos voimme hyvin, emmekä saa rasitusvammoja tai kipua kehoomme, ei asiaan kannata puuttua.

Jos lenkin tai muun liikuntasuorituksen jälkeen lihakset jumittavat, selkää särkee, niska on kipeä, on ryhtimme vuotanut.  Tämä voi olla myös syy siihen, että liikuntaharrastuksemme, päättäväisyydestämme huolimatta lopahtaa.

Jotta voisimme muuttaa näitä totuttuja tapoja, meidän tulee todella OLLA LÄSNÄ liikkeessä!

Kävely on tehokasta

Haluatko tarkastella  kävelyä?  Hidasta vauhtia ja tunnustele missä asennossa pää, rintakehä, lantio ovat? Kun astut askeleen, ovatko kaikki pallot kyydissä eli linjautuneena jalkojen päälle?  Tuntuuko siltä, että viimeisen työnnön askeleeseen antaa isovarpaasi ja päälakesi johtaa matkaa?   Onko selkärangassa liikettä?  Tunnetko käsien olevan kytköksissä kylkiin?

Miten hion omaa kävelyäni ?

Ota yksi asia tarkastelun kohteeksi seuraavalla lenkillä.  Lähde jommastakummasta päästä, jalkaterästä tai päästä.

Rullaatko astuessasi jalkapohjan yli niin, että isovarvaskin pääsee kontaktiin maan kanssa ja aktiovoi pakaran töihin vai kääntyvätkö jalkaterät sivulle ja nostelet niitä voimattomana eteenpäin?

Jos taas leukasi työntyy eteenpäin, rikkoutuu linjaus sitä kautta. Selkärankasi ei pääse kiertämään, jolloin vatsa- ja selkälihakset eivät saa treeniä.  Niska jumittuu. Rintakehän tuntuu jäykältä. Tarkkaile siis kaulan ja selkärangan linjausta.

Korjaa asentosi

 Laita etusormi keskellä päälakea ja astuessasi eteenpäin työnnä kevyesti päätäsi kohti sormea.  Tunnetko selän ojentuvan ja kehon linjautuvan jalkojen päälle? Pääsi on kevyt ja keskiselässä tuntuu lihastyötä. Anna asentosi olla rento, niin  kävelysi on tehokasta ja mukavaa !                                          

Ei siis kannata ”jättää aivoja narikkaan”, kun lähtee liikkumaan. Kannattaa jättää turhat ajatukset sinne ja ottaa aivot mukaan liikkeeseen. Näin mieli virkistyy ja kehosi saa huomattavasti enemmän irti harjoituksesta.

Haluatko tietää lisää ?

Jos olet kiinnostunut hiomaan, mitä tahansa liikuntasuoritusta, ota yhteyttä
sirpa.salmenoja(ät)methodputkistolohja.com  / 0400 592796
Yksityistunnilla saamme ihmeitä aikaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *