TUNNETKO KASVOJEN LIHASTEN VAIKUTUKSEN ITSEESI ?

Kasvot ovat yleensä ensimmäinen, mitä toisesta näemme.  Ne ovat kuin käyntikortti, joka jää mieleen kohtaamisesta.
Hassua, että kiinnitämme niihin niin vähän huomiota liikunnassa.  Kaikkea muuta treenaamme ahkerasti ja taidolla, keskikehoa, jalkoja, käsiä, jopa hauislihasta, olkapäätä erikseen.

Kasvoja hoidamme rasvoilla ja nykyään myös plastikkakirurgialla.

Method Putkisto 3 D kasvoklinikka ohjelma

Marja Putkisto on kehittänyt nerokkaan kolmiulotteisen ohjelman, jonka avulla opit linjaamaan pääsi oikeaan asentoon, tunnistat leukanivelesi toimintaa tai toimimattomuutta. Pääset käsiksi kiristäviin kasvojen lihaksiin, jotka jäykistävät koko selkärankaa. Opit vahvistamaan heikkoja ilmelihaksia, jotka velttoina saavat meidät näyttämään jopa vihaisilta tai ”tylsiltä”.

Todella mielenkiintoinen ja palkitseva ”kasvojumppa”.

Mitä olen saanut tämän ohjelman ansiosta?

Hämmästelen aina uudestaan ja uudestaan, kuinka paljon kireät purulihakset ovat vaikeuttaneet minua vahvistamaan lantionpohjaa ja syviä vatsalihaksia ja jopa pakaralihaksia?  Kuinka hengitys on ollut jumissa, kun leukapielet kiristävät?
Kehossamme on monta ”pohjaa” (mm. lantionpohja, pallea, kurkunpää, suulaki) , joiden tulee toimia yhdessä, silloin hengitys virtaa ja keho on rento.  Kun yksikin pohja pettää, ketju on jumissa.

Jotta tämä toimii, on osattava linjata luusto, rentouduttava ja löydettävä oikeat lihakset hengitykseen.  Aikamoinen haasta hänelle, joka hengittää pääsääntöisesti hartioilla.  Mutta tilanne ei ole toivoton, päinvastoin aina voit oppia uutta.

Mitä muuta kasvojen lihakset saavat aikaan?

Kun luusto on linjattu, kireät purulihakset rentoutettu esim. hieromalla, on aika nostaa kasvot hymyyn sisältäpäin ja antaa sen loistaa silmiin asti.  Tämä, jos mikä on kaunista!!  En lakkaa ihailemasta ja iloitsemasta asiakkaistani, kun he tämän tekevät tunnin lopussa.  Se on kaunista, eikä iällä ja koolla ole merkitystä.  Kun silmät hymyilevät, ihminen on kaunis!

Mitä hymy saa meissä aikaan?

Facebookissa oli mielenkiintoinen artikkeli, jossa kerrottiin, kuinka hymyilevät ihmiset menestyvät paremmin ja jopa elävät pidempään.

Kaliforniassa oli otettu kuva yliopiston vuosikurssista ja 30:n vuoden kuluttua oli tutkittu, kuinka kaikki ne, joilla kuvassa oli leveä hymy olivat menestyneet muita paremmin.  Uskomatonta!

Lisäksi jutussa suositeltiin meitä hymyilemään, jolloin aivomme käsittävät, että jotain mukavaa tapahtuu ja alkavat erittämään hyvänolon hormoneja. Vau, tätä kannattaa kokeilla.  Kun on synkkä olo, jos sinulla on edes vähän voimia, kokeile rauhoittaa itsesi, suljet silmät ja nostat vienon hymyn kasvoillesi ja annat sen hymyn nousta silmien ulkonurkkiin.  Mitä huomaat?

En tarkoita, että tällä kaikki huolet ja murheet häipyy.  En usko alkuunkaan tietynlaiseen new age menestys teorian, että tahtomalla saamme kaiken ja voimme muuttaa kaiken negatiivisen positiiviseksi.

Tämä ilmelihasten vaikutus on kuitenkin faktaa.  Sen huomaan tunneillani, kun ihmisen kasvot rentoutuvat, kireä lihas pääsee pitenemään.

Opetelemmekin venytellessä ensin linjaamaan luuston oikein, kiristämään tietyn lihaksen, lihakset ja sitten tulee tärkeä hetki ”Osaanko hellittää?”  Kun hellitän, rentoudun ja vain rentoutunut lihas pitenee.

Tiedätkö , mitä muuta tästä seuraa?  Opetat itseäsi hellittämään myös stressaavassa tilanteessa (lihaskireys) ja tämä taito siirtyy arkielämään!

Ilmeet ja tunteet

Katselen usein kanssaihmisiä kadulla, lenkkipolulla, kaupan kassajonossa.  Jos uskon heidän ilmeisiin, tulkitsen, että suurin osa tuntee ärtymystä sillä hetkellä.  Kuitenkin, jos alan juttelemaan heidän kanssaan, he ovat melkein poikkeuksetta iloisia ja ystävällisiä.

Hei suomalaiset, onko meille jäänyt myrtsi ilme päälle??  Olemmeko perineet sen vanhemmiltamme huomaamatta?  Minun vanhemmilla oli sodanarvet mielessä, joten ei aina hymyilyttänyt ja vihollinen oli lähellä.

Minulla ei ole enää samanlaista syytä pelätä toista.  Voisimmeko jo kansakuntana ottaa uuden ilmeen?  Uskon vahvasti, että se vaikuttaisi tunteisiimme ja tapaamme kohdata toisia.  Enää ei tarvitsisi ulkomaalaisen kysyä ”Mitä pahaa teille on tehty?”  kuten eräs kreikkalainen ystäväni ihmetteli tultuaan Suomeen.

Pieni hetki itsellesi

Seiso ryhdikkäänä, rauhoita mielesi kiinnittämällä huomio hengitykseen.  Anna sen virrata niin vapaasti kuin mahdollista.  Tiedosta lantionpohja ja pallea.  Sisään hengitä kuvittele kuinka pallea ja lantionpohja supistuu (hyvin kevyesti), ulos hengitä, paina kevyesti isovarpaan tyveä lattiaan,ja anna näiden pohjien vapautua ja nousta ylöspäin kohti kurkunpäätä ja lopulta suulakeen asti, jolloin voit hymyillä silmien ulkonurkilla.  Jos luustosi on linjautunut oikein, tunnet selkärangan kohoavan ja pitenevän. Tunnetko liikkeen myös pakaroissa?

Kuvittele hengittämällä nousee pakarat!!

Hymyillään, kun tavataan ja vähän muulloinkin!

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *