Miten Method Putkisto on auttanut Sirpaa välttymään keinoniveleltä ?

MITEN METHOD PUTKISTO ON AUTTANUT SIRPAA VÄLTTYMÄÄN KEINONIVELELTÄ ?

Pihtipolveni luo haasteen kaikelle liikunnalle, sillä jalkani linjaus ei tue lihaksia toimimaan oikein. Jotta en kipeytyisi ja kuluttaisi lonkka- ja polviniveltäni, on minun tiedostettava syvien lihasten tärkeys erityisesti jaloissa.

Taustaa

20 vuotta sitten innokkaana kuntosaliyrittäjänä liikuin paljon ja lujaa.  Tämän seurauksena olivat jalkani todella kipeät ja vasempaan polvitaipeeseen ilmestyi aina liikuntasuorituksen jälkeen ns. Bakerin kystä (rasitusvamma).  Lääkäri antoi ohjeeksi ”liiku vähemmän”.

 

Method Putkisto tuli apuun

Silloin tutustuin Marja Putkistoon, joka ensi tapaamisella sanoi minulle, että pakaralihakseni ovat heikot.  En ollut uskoa kuulemaani niiden satojen aerobictuntien jälkeen?!

Method Putkisto opetti minulle, miten tärkeää on linjata luut oikeaan asentoon koko kehossa.  Näin ryhtilihakset pääsevät tukemaan liikettä.

 

Polvet ylös – ei lukkoon

Minun tapauksessani on hyvin tärkeää lähteä liikkeelle isovarpaasta, jonka avulla nostan polvilumpion ylös (edellyttäen, että polvi ei ole lukossa) ja saan syvät pakaralihakset toimimaan, mikä taas vaikuttaa lantionpohjaan ja koko keskikehoon.

Marco Bjurström sanoo ”ryhdin perusta on sisäreidet ja alapeppu”.  Tämä on todella tärkeää minulle ja ilmeisesti, jos Marcoon on uskomista, jokaiselle.

 

Tiedostamalla muutat kehoa

On siis tärkeää tunnistaa, missä asennossa teet liikuntasuorituksia ja kytkeytyykö syvät lihakset.

Itse asiassa, jos olet oikein linjautunut eli ryhdikäs, tukilihakset toimivat kuin itsestään.  Tämä antaa sinulle liikunnan vapauden ja riemua.

 

Testi

Seiso jalkaterät eteenpäin (ei ankkamaisesti auki kierrossa) mahdollisimman rennon ryhdikkäänä, polvet ei lukossa.  Katso peilistä mitä tapahtuu, kun painat isovarpaan tyveä alaspäin ja samalla nostat polvilumpion sisäosaa ylöspäin kohti lantiota.  Tunnetko pakaran alaosan supistuvan? Saatko yleensä polven sisäosan liikkumaan?  Jos näin tapahtuu, jalkasi ovat tuetut ja liikunta ei rasita eikä kipeytä niitä.

 

20 vuotta vanhempana olen paremmassa kunnossa kuin ennen

Sitkeän, pitkäjänteisen työn tuloksena kehoni on kivuton.

Nyt voin patikoida vaativassakin maastossa, aerobicata, juosta kipeytymättä ja mikä ihaninta tunnen, että jaloissani virtaa notkeaa voimaa, joka lisääntyy oikeanlaisen tuen ansiosta!

Olen iloinen voidessani ohjata muitakin löytämään itselleen oikeanlaisen tuen kehoon.  Jokaiselle se on ainutlaatuinen ja edellyttää henkilökohtaista ohjausta.

Keväällä Lohjan lisäksi tarjoan Method Putkisto tunteja myös Helsingissä!

Liity postituslistalle niin tiedät, mitä tapahtuu!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *