MITEN PURULIHAKSET VAIKUTTAVAT KOKO KEHOON ?

Ensimmäisenä testaa, ovatko vahvat purulihakset liian lyhyet, siis kireät:

Laita kolme sormea päällekkäin suuhusi.  Jos sormet mahtuvat suuhun ilman, että kiristää pahasti tai tuntuu repivältä, ovat purulihakset notkeat ja tarpeeksi pitkät.  Valitettavasti aina ei ole näin onnellisesti asiat.

Kun vahvat purulihakset, jotka käsittävät melko ison osan kasvoistamme (alue käsien alla), kiristyvät, ne saavat aikaan paljon harmia.

PURULIHAKSET VAIKUTTAVAT SELKÄÄN

Pikkuhiljaa leuka työntyy eteenpäin, mikä aiheuttaa niskaan jäykkyyttä, hartiat jännittyvät ja koko selkä jäykistyy.

PURULIHAKSET VAIKUTTAVAT VATSALIHAKSIIN

Monikaan ei tule ajatelleeksi, että kireät purulihakset heikentävät myös vatsalihasten voimaa.  Vahvat vatsalihakset ovat tärkeä tuki keskikeholle ja ryhdille.

Testataan tämä asia:

Pure hampaita voimakkaasti yhteen ja samalla yritä tiivistää pehmeästi alavatsaa sisäänpäin. Pidä käsi vatsalla ja tunnustele, miltä tuntuu.

Tee sama niin, että laitat toisen käden leuan alle ja samalla kun liutat vatsaa sisäänpäin, rentouta leukaa niin, että suu vähän aukeaa. Miltä nyt tuntuu.

Huomaatko eroa vatsalihaksissa.  Jos vatsa on pinnalta kova, se on merkki vain pinnallisten lihasten aktivoitumisesta.  Jos vatsa sisäänpäin vetäytyessä on pehmeä mutta tiivis, silloin myös syvävatsalihas on aktiivisena.  Tämä on ainut tapa saada vatsa litistymään ja vahvistumaan niin, että se tukee koko kehoa.

PURULIHAKSET VAIKUTTAVAT ULKONÄKÖÖN

Purulihasten vaikutus on siis yllättävän suuri koko hyvinvointiimme.  Mikä vielä tärkeää, ne vaikuttavat myös ulkonäköön.  Kun purulihakset rentoutuvat, on kasvoja kohottavien hymylihasten mahdollista vaikuttaa vahvemmin ilmeisiimme.

Katso ohjeet purulihasten ja niskan rentoutumiseen:

MISSÄ VOIT OPPIA LISÄÄ ASIASTA

Tätä kaikkea harjoittelemme Lohjan MP Pilates Studiolla ja helmikuussa MYÖS HELISINGISSÄ neljän kerran Method Putkisto-MP Pilates kurssilla, joka pidetään Lapinlahden Lähteellä Hietaniemessä.

Lisätietoa

http://www.methodputkistolohja.com/fi/?newspage=16

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *