UUDENVUODEN LUPAUSTEN SIJAAN UUSIA AJATUKSIA !

Ajatukset synnyttävät tunteita ja tunteet saavat usein aikaan toimintaa.  Ongelmaksi tämä muodostuu silloin, kun ajatukset ovat negatiivisia.  Toimintamme ei ole tällöin rakentavaa vaan rikkovaa.  Hyvin usein tämä kaikki tapahtuu tiedostamattamme, siis toimimme reagoiden.

Tiedostamattomasta tiedostamiseen!

Liikenne on mainio esimerkki.  Kuinka moni lehmähermoinen mies muuttuu ratissa raivopääksi? Tämä tapahtuu yleensä hyvin tiedostamatta.

On sanottu: ”Se miten ajat autoa, siten elät elämääsi!”  Jos tämä on totta, ei olekaan enää yhdentekevää, mitä ajatuksia viljelen autonratissa.  Olisiko mahdollista kanssa autoilijoiden sättimisen sijaan ajatella, että tuokin ”tunari” tekee parhaansa tai tuo, joka ei minulle antanut tietä, ei yksinkertaisesti huomannut minua jne.  Miten nämä ajatukset vaikuttavat tunteisiin?  Ihan varmasti vaikuttavat.

Mitäpä jos Uutenavuotena pysähtyisimme itsekukin havainnoimaan omia ajatuksiamme tilanteissa, jotka ovat hyvin jokapäiväisiä ja rutiinin omaisia.  Mitä mietin kassajonossa, bussissa, kävellessä, lapsen kanssa leikkiessä?  Saatamme yllättyä.

Minusta on uskomatonta, että ihmisellä on taito havainnoida omia ajatuksiaan!!  On myös syytä kiinnittää huomiota tietoon, että hyvin harvoin ajatukset ovat 100 % totuus elämästämme.  Eikö ole mielenkiintoista? Minulle avautui aivan uusi ulottuvuus, kun rupesin tiedostamaan ajatuksiani ja kun oivalsin, että ne eivät ole absoluuttisesti faktaa! On helpottavaa, kun ei lähden reagoimaan joka ajatuksen mukaan.

On siis tärkeää tiedostaa, mitä ajattelee ja tiedostaa, että siihen voi vaikuttaa.  Ilkeästä ajatuksesta on mahdollista päästää irti ja vaihtaa se positiiviseen.  Se ei ole helppoa vaan se vaatii ”mielen treenaamista”.

Kannattaa aloittaa helpoista asioista, kuten esim. liikenteestä. Sättimisen sijaan ymmärrystä.

Pienet asiat luovat suurta iloa!

Tämän ohella kannattaa havainnoida, mitkä asiat nostattavat mieleen iloisia ajatuksia ja tunteita?  Niihin on syytä kiinnittää huomiota.

Nyt kun asun Helsingissä keskellä liikenteen huminaa, kaipaan usein kosketusta maaseutuun. Huomasin huokailevani Lohjalle menetetyn tähtitaivaan ja metsän perään.  Nuo ajatukset saivat minut surulliseksi. Silloin oivalsin, että minulle taivas on hyvin inspiroiva kohde ja se löytyy myös kaupungista.  Olen tajunnut, että kohottamalla katseeni taivaalle, olen yhteydessä luontoon.  Silloin kun pilvien raosta pilkottaa sinistä taivasta, koen erityistä iloa. Jos vielä aurinko pilkistää, olen riemuissani.  Kun taivas on harmaa, pyrin aistimaan sen hiljaisuutta ja tyyneyttä ja tiedostan, että tämän kontrastin takia sininen taivas on taas sitäkin riemullisempaa.

Mikä on sinun ilonlähteesi?  Millaisia ajatuksia se herättää?

Jos löydät yhden UUDEN AJATUKSEN totuttujen tilalle, jotain muuttuu ihan varmasti.

Lupaukset ja ajatukset

Mitäpä jos lupausten sijaan kiinnittäisit huomion siihen, mitä ajattelet niissä kohdissa, joissa toivot muutosta elämääsi.  Otetaan esimerkiksi tuo tämän vuodenajan hitti; painonpudotus. Mitä todella, todella ajattelet kun ylensyöt?  Ei ole helppoa olla rehellinen itselleen.  Uskallatko pysähtyä havainnoimaan suupalojen välillä, mitä mielessä liikkuu juuri nyt?  Voisiko siihen tuoda jonkun uuden ajatuksen?  Itsensä inhoamisen,sättimisen sijaan, jotain muuta.  Tunnen liikkuvani hyvin aralla alueella, enkä halua antaa ohjeita missään nimessä. Herättää vain ajattelemaan!

Jos huomaat uusien ajatusten muuttavan jotain elämässäsi, olisin enemmän kuin iloinen, jos kertoisit siitä minulle.

Ajatukset ja tunteet

Tässä Eeva-Liisa Manner on onnistunut luomaan paljon kauniita ajatuksia:

”Jokainen kevät nostaa silmiini kyyneleet
ilosta, koska tämä maa on niin kaunis.
Järvi on aina uusi ja erilainen,
rannoilta kahvinruskea, keskeltä kirkas,
se näyttää virtaavan kuin joki, kadoksiin metsään.
Lämpiminä aamuina sen kietoo sumu,
sinertävä kuin aamumaito,
sateella sen silkki on harmaa.
Kirkkaat aamut kohoavat,
päivät ja yö vaihtelevat,
sade ja kuulas ilma.
Vuodenaikoen lähtö ja paluu,
lintujen laulu, äänien häipyminen,
aamu ja ilta, kevät ja syksy
alati hämmästyttävät minua.”

Lähetän luoksesi kauniita ajatuksia koko vuodelle 2018!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *