MITÄ SALLA ON KOKENUT PILATES TUNNEILLAMME ?

Viime syksynä kaunis nuori nainen otti yhteyttä ja halusi aloittaa Pilates tunnit salillamme.
Olin iloinen yhteydenotosta mutta kokeneena ohjaajana tiedän, että alkuinnostuksesta on pitkä matka sitoutumiseen.  Nykyään vain  noin 20-30 % uusista asiakkaista jatkaa säännöllistä harjoittelua.  Salla ilokseni osoitti kuuluvansa tähän ryhmään!
Hän  aloitti yksityistunnilla ja halusi heti jatkaa kaksi kertaa viikossa, mikä minusta tuntui upealta.   Nyt Salla on luvannut kertoa, mitä on tapahtunut reilun puolenvuoden aikana.

MIKÄ SAI SINUT TULEMAAN MUKAAN PILATES TUNNEILLE ?

Harrastin Pilatesta jo opiskeluaikoina. Päätin silloin kokeilla lajia ja ihastuinkin lajiin melkein saman tien. Usean vuoden tauon jälkeen aloitin Pilateksen nyt uudestaan. Aloin huomata arjessani, että ryhtini on lysähtänyt, ja että en jaksa kannatella itseäni. Keho tuntui voimattomalta ja olo nuutuneelta. Viimeinen sysäys oli se, kun ratsastustunnilla tunsin selässäni kipua. Koko selkäni tuntui olevan aivan jumissa. Silloin totesin, että nyt on korkea aika alkaa pitää kehosta huolta.

MIKÄ SAI SINUT SITOUTUMAAN KAHTEEN KÄYNTIKERTAAN VIIKOSSA ?

Käymällä kaksi kertaa viikossa tuntuma harjoitteluun pysyy yllä aivan eri tavalla. Kun arjessa huomaa, että tunneilla on todella ollut vaikutusta hyvinvointiin, innostuu harjoittelusta entistä enemmän.

MITÄ ON MUUTTUNUT, FYYSISESTI ?

Muutos on ollut kokonaisvaltainen, ja ero aikaisempaan on huomattava. Ensimmäisenä huomasin muutoksen ratsastustunnilla. Istuntani oli yhtäkkiä paljon rennompi, ja jalat ja lonkat tuntuivat aivan erilaiselta. Nyt olen myös alkanut huomata, että jaksan taas istua ryhdikkäästi. Muistan nyt aika ajoin kiinnittää huomiota istuma-asentooni, ja pystyn korjaamaan sen. Kävellessä olo tuntuu kevyeltä ja jäntevältä. Usein tuntuu siltä, kuin olisin kasvanut pituutta. Niin ryhdikäs olo on!

HUOMAATKO SAANEESI APUA MUUHUNKIN ?

Nukun aina poikkeuksellisen hyvin tunnin jälkeiset yöt. Eli tunnilla varmasti tulee rentouduttua!

MIKÄ ON YLLÄTTÄNYT? OLLUT VAIKEAA ? HELPPOA?

Pilateksessa kovinkaan moni asia ei ole helppoa 🙂 Yllättävää on ehkä ollut se, kuinka jokainen tunti tuntuu täysin erilaiselta, vaikka liikkeet olisivatkin samoja. Sillä on suuri merkitys, millaisessa mielentilassa tunnille tulee. Raskaan päivän jälkeen saattaa tuntua, että mikään ei suju, ja olo saattaa olla vähän turhautunutkin. Tunnin jälkeen olo on kuitenkin aina energinen, ryhdikäs ja rentoutunut. Silloin taas muistaa, että tämän takia tulin tunnille.

Minä ohjaajana olen huomannut näiden kuukausien aikana, kuinka kestojännitys Sallan kehosta on vähentynyt, hartiat ovat rennommat, lihakset pehmeät mutta voimakkaat, koko työskentely näyttää sulavalta alkupingoituksen jälkeen.

OLETKO ITSE HUOMANNUT MUUTOSTA JA ONKO SE VAIKUTTANUT ARKEESI ?

Olen ehdottomasti huomannut! Olen oppinut, että kaikki lähtee siitä, että huomaa ne tilanteet, jolloin hartiat tuppaavat nousemaan korviin ja jännittymään. Aiemmin en juurikaan huomannut näitä tilanteita arjessani. Nykyään kiinnitän asiaan huomiota päivittäin ja osaan aivan eri tavalla rentouttaa hartiani.

MUUTA MIELEEN TULEVAA !

Pilates ei varmasti sovi kaikille, mutta minulle se on lajina juuri oikea. Kiireisen päivän jälkeen on ihana mennä Pilates tunnille. Tunnilla mieli rauhoittuu ja keho voimistuu. Ohjaajan merkitys on suuri, ja en voisi kuvitella parempaa ohjaajaa!  Melko usein kaikki ne viisaat sanat hellittämisestä ja läsnäolosta palautuvat mieleen arjen kiireessä. Silloin muistaa taas päästää irti turhasta jännityksestä.

Salla todistaa, kuinka sitoutumalla saadaan tuloksia melko lyhyessäkin ajassa!  Kuten usein blogeissani olen tuonut esiin nykypäivän haasteen, että tarjonnan paljous vaikeuttaa sitoutumaan.  Mieli niin pian haluaa uutta.

Kutsunkin sinua pohtimaan, MIHIN SINÄ OLET SITOUTUNUT ?

Ihanaa talven jatkoa, lumi tekee elämästämme valoisamman!

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *