MILLÄ MIELELLÄ KÄYT JOULUN VIETTOHON ?

Nyt on alkanut adventin aika eli Joulun odotus.  Media on syöttänyt jo kuukauden verran joulumainoksia ja -tunnelmaa meille.  Stressi ja paineet kasvavat, jos ei tiedosta, mitä itse Joulusta haluaa.

NYT SYTYTÄMME KYNTTILÄN

Minusta Joulu tulee juuri oikeaan aikaan, keskelle pimeyttä ja kylmyyttä.  Valot ja kynttilät syttyvät lämmittämään mieltämme.

Ongelmana on vaan kaiken ylitarjonta.  Voit loputtomiin koristella kotiasi, valaista taloasi ja aina löytyy lisää tarjontaa.  On osattava vetää rajat, mikä riittää minulle.
Sama pätee joulukorttien ja -lahjojen suhteen.  Kenelle lähetän niitä ja onko paniikki, jos saan kortin joltakin, jolle en ole itse lähettänyt korttia?  Eikö tuo lähettäjä halunnut ilahduttaa minua paniikin sijaan?
Itse parhaillaan mietin, millaisen määrän joululahjoja ostan lapsenlapsille?  Tiedän, että siinä niin helposti ammun yli.  Ihan vaan, kun on niin kiva antaa niitä heille.

Kuitenkin suurin haaste minusta on, miten saan mieleni pysymään rentona ja voisin iloita Joulun tulosta stressin sijaan.

PYSÄYTÄ AJATUSKARUSELLI

Tässä auttaa pysähtyminen tähän hetkeen.  Seis paniikki ja kiireen luominen!!
Kokeilepa pysähtyä keskelle supermarkettia katselemaan, mitä juuri nyt näet.  Katsele ihmisiä, tavaroita, kuuntele ääniä, haistele tuoksuja ja aisti, mitä ympärilläsi on.  Tuo parin minuutin hetki voi olla hyvin voimaannuttava, kun katkaiset ajatuskarusellin, joka meinaa viedä sinut kaaokseen.
Kiire on usein este, oikeastaan vihollinen ilolle ja hetkestä nauttimiselle.  Voinko siis karsia asioita, jotta ei olisi kiire?

Itse olen päättänyt, että en tee suursiivousta, enkä leivo kaikkea itse.  Siivoan toki jotain ja yleensä päätän, että jotain siivoan enemmän kuin normaalissa viikkosiivouksessa mutta en kaikkia kaappeja ja koloja.  Viime Jouluna siivosin oikein huolella kylpyhuoneen kaikki kaapit, mistä tuli todella jouluinen olo, kun samalla kuuntelin täysillä joululauluja radiosta.  Mutta en siivonnut kaikkia talon kaappeja, siitä olisi seurannut kiire.
Joulukalenteristani tuli tänään viesti: ” Joulusiivous; tee tilaa kynttilälle”  Ihanaa, se ei luo paineita!

VOIKO KAUPPAKESKUKSESSA RENTOUTUA ?

Paljon kuulen ihmisten valittavan, että kaupallinen Joulu pilaa oikean joulutunnelman.  Viime viikolla minulla oli aikaa istuskella Forumin kauppakeskuksessa keskellä päivää.  Koin suurta iloa kaikista jouluvaloista, -mainoksista ja ihmisistä, jotka siellä käyskentelivät.  Oli leppoisa hyvä hetki ihmisten keskellä.  Joulu oli tehnyt ostoskeskuksesta kauniin ja värikkään.

Puhutaan paljon, kuinka metsä tekee ihmiselle hyvä ja olen täydellisesti samaa mieltä. Olenhan jopa kehittelemässä tyttäreni ja MP kollegani kanssa tuotetta ”Metsän parantava voima”.

Tuolla Forumissa minulle tuli mieleen, että myös toisten ihmisten kanssa oleminen tekee hyvää.  Tuntuu eheyttävältä, kun tietää olevansa osa tätä ihmisvirtaa.  Olemme yhtä.  Tällaisen hiljaisen hetken koin kaiken sen vilinän keskellä, joka ei mitenkään häirinnyt sisintäni, päinvastoin tuntui elämältä.

LIIKE, JOKA AUTTAA JOULUKIIREESSÄ

Jos kuitenkin joulustressi pääsee iskemään tai muuten vaan haluat katkoksen arkeesi, kokeile tätä liikettä.

1. Linjaa itsesi hyvään mutta ei pingottuneeseen ryhtiin.
2. Vie sormet solisluiden ulkonurkiin, kuten kuvassa
3. Kiinnitä määrätietoinen katse horisontiin
4. Paina isovarpaita lattiaan ja liikuta hartioita niin, että selkärankasi kiertää.
Pidäthän hartiat rentoina? Jos olet oikein linjautunut, tunnet alavatsalihasten supistuvan!

Minuutti pari tätä liikettä keskittyen aistimaan, miltä se tuntuu kehossasi, saattaa tehdä ihmeitä.

”Piparin tuoksua
tonttujen juoksua,
sitäkö Joulu on?
Kiirettä huisketta
salaisuus kuisketta,
sitäkö Joulu on?
Joulu saapuu jokaiselle
lapselle ja aikuiselle,
sydämiimme joulunlahjat
seimen luona annetaan.”

Tällä lapsenlapseni lempijoululaululla haluan toivottaa sinulle

IHANAA JOULUA ja KAIKKEA PARASTA VUODELLE 2019
Kiitos, kun saan kulkea kanssasi!

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.